Dagen 13/4-23

 

Ren heksekraft Spiritisme!

 

 

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=54fcc8b4-ec9d-5e40-aba3-1206b2d45ac9&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=1200&scaleup=1

 

 

 

 

«Kristent» ouijaboard påstår å sette deg i kontakt med Den hellige ånd: – Ren heksekraft

 

 

 

 

 

 

 

OUIJABRETT: "The Holy Spirit Board" påstår å sette kristne i kontakt med Den hellige ånd. Foto: Amazon / Privat

 Forkynner Annie Schaug advarer mot «Den hellige ånd-spill».

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=6d60130b-c73a-53d8-80f4-25ae213d4bed&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=112&scaleup=1

Deborah Selbekk Lundedeborah@dagen.no

Publisert: 13.04.2023 05:00Sist oppdatert: 10:52

På shoppinggiganten Amazon kan man nå få kjøpt brettspillet «The Holy Spirit Board», på norsk «Den hellige ånd-spillet». Spillet markedsfører seg som en «kristen» versjon av et ouijabrett, som påstås å kunne sette deltagere i kontakt med åndeverdenen.

Brettspillets innpakning hevder at det lar folk «kommunisere direkte med Jesus Kristus», og at det er «perfekt for kirker og bønnegrupper».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Brettspillet koster snaue 300 kroner og kan sendes via post til Norge.

Hva er ouijabrett?

* Et ouijaboard er et trebrett som anvendes som et verktøy ved spiritistiske seanser.

* Det påstås at ouijabrett kan sette deltagerne i kontakt med åndeverdenen og avdøde mennesker.

* Brettet er markert med bokstavene i det latinske alfabetet, samt ordene «ja», «nei» og «hade».

* Spillet går ut på at deltagerne plasserer fingrene på en plate, vanligvis av tre, med et tittehull eller en gjennomskinnelig linse som ligger på ouijabrettet.

* Deltagerne stiller et spørsmål til åndene og lar platten vandre over det innprentede alfabetet. Der platen stanser noteres bokstaven for å på så vis få meddelelser fra det overnaturlige

*Kan ha dukket opp på slutten av 1800-tallet.

«Oppdag en ny måte å be på»

Spillets layout ligner veldig på et ouijabrett, men i motsetning til andre ouijabrett inneholder dette brettet kristne bilder inkludert bilder av det som skal forestille Gud, korsfestelsen, engler og en due.

I tillegg skal spillerne bruke et gyllent kors i stedet for en trekant for å spille spillet.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=bc78c52d-5a7d-57e7-8bfb-87332d401043&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=1200&scaleup=1TIL SALGS: Slik reklameres brettspillet på Amazon. Foto: Amazon

I beskrivelsen står det at spillet kan gi deg svarene til livets viktige spørsmål «direkte fra Gud selv».

Spillet forsikrer også potensielle kjøpere om at «i motsetning til andre slik brett så vil dette brettet aldri kontakte onde spøkelser eller demoner, så her kan du stille spørsmålene dine med en følelse av trygghet».

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=87ec118e-a68a-573b-9931-a87620997172&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

LES OGSÅ

Elevene fikk leke seg med ouijabrett og tarotkort på skolen

Advarer sterkt

Annie Schaug er forkynner og har skrevet flere bøker om sin bakgrunn fra spiritisme og det okkulte. Hun er ikke tilbakeholden i kritikken mot spillet.

– Dette er ren heksekraft. Dette er spiritisme, sier Skaug til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

ADVARER: Annie Schaug oppfordrer kristne til å holde seg langt unna brettspillet. Foto: Privat

Hun forteller at hun kjenner det igjen fra det hun selv har opplevd fra det okkulte.

– Vi kan ikke ta noe fra Satans hierarki og gjøre det kristent. Vi må aldri gå til avguder for å få kontakt med Gud. Dette er fra avgrunnen, sier hun, og understreker at det ikke er Gud man får tak i gjennom spillet.

Ikke fra Gud

Schaug understreker at det alltid er Satan som forsøker å etterligne noe Gud har skapt, ikke motsatt. Hun mener det er tydelig tegn på at «Den hellige ånd-spillet» ikke er fra Gud.

Hun har hørt om tilfeller der lignende brett har blitt solgt i bokhandler.

– Det florerer av «kristen» spiritisme i menigheter i dag, sier Schaug, og oppfordrer kristne til å være årvåkne.

Fornøyde kjøpere

Spillet har allerede rukket å få flere anmeldelser på Amazon. Majoriteten av disse er positive, og spillet har fått fire av fem stjerner. En kjøper skriver:

– Jeg har aldri følt meg så nær Jesus. Dette brettet er virkelig et svar på mine bønner om å kunne ha et enda mer personlig forhold til min Frelser.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=e4a7c971-c864-58f0-a49e-6215871536a7&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=1200&scaleup=1

 

SEANSE: Brettspillets skapere oppfordrer kristne til å benytte spillet i for eksempel bibelgrupper for å stille direkte spørsmål til Gud. Foto: Amazon

En annen kjøper mener at spillet har hjulpet ham å forutse resultatet i neste års presidentvalg i USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Takk kjære Jesus for at du sendte meg dette spillet. Gud har bekreftet at vår president, Donald Trump, vil bli gjeninnsatt. Han kan ikke fortelle meg datoen ennå fordi det ikke er noen tall på brettet. Men det er sikkert at det er Guds vilje at Trump kommer tilbake.

En annen kjøper oppfordrer leserne til å ha Salme 91 åpen på bordet ved siden av spillet for å være helt sikker på at ingen andre ånder forsøker å dukke opp underveis i «spillingen».

Peker på Bibelens advarsler

Schaug er på ingen måte overbevist. Hun tror det først og fremst er lunkne kristne som vil prøve å spille spillet.

– Lunkne kristne som ikke er fornøyd med Gud. De føler ikke de får tak i Gud, derfor prøver de andre alternativer. Den eneste vi skal forholde oss til er Guds ånd, sier hun.

– Er du overrasket over at noe sånt har kommet på markedet?

– Både ja og nei. Jeg er overrasket over at ikke alle kristne har nådegaven til å prøve ånder. Samtidig er jeg ikke overrasket, for det står i Bibelen hva som vil skje i de siste tider, der mennesker vil fare vill, sier Annie Schaug, og trekker frem 2. Timoteus kapittel 4, vers 2-5 hvor det blant annet står:

«For det skal komme en tid da folk ikke lenger tåler den sunne lære, men skaffer seg den ene læreren etter den andre, slik de selv finner for godt.»