Kristen Mediaallianse Drift AS

 

Kommentarartikler

Fremskrittspartiets leder Sylvi Listhaug under muntlig spørretime onsdag 11. oktober 2023.
 Foto: Emilie Holtet / NTB

Fremskrittspartiets leder Sylvi Listhaug under muntlig spørretime onsdag 11. oktober 2023. Foto: Emilie Holtet / NTB

Finn Jarle Sæle:

Sylvi Listhaug har rett

– Vi forhandler ikke med IS og al-Qaida, heller ikke med Hamas som representer samme islamistiske terrorbevegelse, sa Listhaug da kontroversen begynte i norske media. Klart og godt fra Listhaug.

Finn Jarle Sæle

Sjefredaktør

Publisert: 30.10.2023 kl 07:23

Frp-leder Sylvi Listhaug leser charteret til Hamas. Hun ville blitt en utmerket utenriksminister fordi hun har sett på programskriftet til de som styrer Gaza og lar Israel og sitt eget folk lide i et blodbad de alene er opphav til og skyld i.

I EU gikk heldigvis de store makter, Frankrike og Tyskland imot forslaget om våpenhvile, og nøyde seg med å be om humanitære korridorer og vinduer.

De avgjørende EU-medlemmer ville fullføre krigen mot terrorismen for å knuse Hamas sin infrastruktur, som er et avansert system av raketter og våpen, ammunisjon og bunkerser i et underjordisk tunnelsystem. Det er opplyst i media at de underjordiske bunkerser og tunnelsystemet skal være på hundrevis av kilometer, lenger enn T-banesystemet i London.
Ett av de frigitte kvinnelige gislene på over 80 år, kunne fortelle at de etter kidnappingen ble ført kilometervis under jorden. Der har Hamas bygget en enorm militær festning med alt utstyr for krig og for pleie av sine krigere.

Israels krig for å rive terror-organisasjonen Hamas opp med roten er ikke over på få dager.
Frankrikes president Emmanuel Macron, mente at koalisjonen mot IS som tok kampen mot IS i Syria og andre land, burde utvides til også å ta Hamas.
Også ledende norske Israel-venner mener det må tenkes slik. Terrorismen truer til sist oss alle, og må være en felles kamp for Vestens sivilisasjon.
Palestinakomiteen, kunstneroppropet og en del journalister i NRK får, mens jobben gjøres, bare holde på med sine besynderlige Ideer om at en kan kvitte seg med raketter og krig, bare ved å forhandle med Hamas. Venstresidens forenklinger vil stundom ingen ende ta.

Hamas bygger opp et enormt rakettvåpen, og har lenge ofret alle sivile ressurser og all økonomisk støtte til Gaza på militariseringen av hele området – under jorden. Det var ikke rart de overtalte SV-ledelsen til å kjempe for mer import til Gaza av sement.
Den underjordiske terrorbyen, koster kolossale summer. Røde Kors sin hjelp har havnet her. På bekostning av Gazas innbyggere som nå har fått sterkt nedsatt levestandard.

Palestinakomiteen og Kunstneroppropet påstår at det er jødenes skyld. Jødene har alltid skylden. Intet er nytt under solen.
Hva med forhandlinger med Hamas? Selv utenriksminister Barth Eide, fornuften og moderasjonens mann, heller mot det standpunkt i TV-intervju.
I stedet for å følge de store land i EU – som han ellers gjør.
Det virker som om han tenker seg at forhandlinger med Hamas er løsningen, og at en avtale om en tostatsløsning vil gjøre Hamas lykkelig. Aldri har illusjonene sittet løsere.
Hitler nummer en måtte først tilintetgjøres militært, før vi fikk en fredsavtale med land som var under fascismen. Hitler nummer to, islamofascismen, IS, al-Qaida, Hizbollah og fremfor alt Hamas, må også først slås på slagmarken.

Først da kan sivile palestinere gjøre avtaler om fred og utvikling for sitt landområde i Gaza. Før det har ikke Israel en fredspartner - som de lengtet etter da de dro seg ut av Gaza i 2006. For å få «fred for land» tvangsflyttet de til og med dyktige jødiske jordbrukere, folk som skaffet mat også til araberne og egypterne i Gaza.
Ariel Sharon håpet på at Gaza skulle utvikle seg sivilt til et nytt velstående Singapore i Midtøsten. Selv ikke han regnet med den nye Hitler, som var på plass som nærmeste nabo, og slo til med forsøk på en ny holocaust 7. oktober. Det er dagen for det verste antisemittiske anslag siden Hitler.
Men hva med bare forhandlinger?
Svaret er nok dette: Vi forhandlet med Hitler i München en gang. Det var en gang for mye.
Vi trenger ikke en ny Chamberlain, og ikke en tredje verdenskrig, fordi fascismen i islamsk skikkelse skulle bli sterk nok til tenne fyr på hele Midtøsten. Islamister som destabiliserer flere og flere islamske land, må elimineres.