Israel Forvrenging av historien

 

Debatt

 

Antisemetisem vise sitt stygge sataniske ansikt igjen på en måte som jeg aldri trodde jeg ville se igjen. Etterdønningen etter annen verdenskrig sitter igjen i min generasjon

 

Som ble født etter 1945.De sår som preget Norge etter krigen ble på en måte overført til den neste generasjon med å se min foreldre generasjon som opplevde krigen med de arr, sår som

Ikke grodde PTSD som ingen forsto på 50 tallet. selv om Tyskernes okkupasjon var av det mildeste slaget av hva andre deler av Europa og Russland fikk i gjennomgå.

Aldri Mer 

 

 i 1948

 

             

 Burde våre folkevalgte bedre forstå. Det kan skje igjen undre omstendigheter

Okkupasjonen av Norge

 

Tyskerne brente en hel bygd og sendte mennene i konsentrasjonsleir i1942

 

Når det gjelder det som skjedde med det Jødiske Folk så kan det multipliseres med x1000

De som kom utav asken av Holocaust var ikke korgutter, de som overlevde krigen redsler ble knallhare mostandsgrupper Aldri Mer er et slagord som ringer i ørene til også dagens jøder.

Krig og Grusomheter gjør mennesker til djevler, mye kan skrives om det, undergrunnsorganisasjonene Ingun  Haganah. Winston Churchill sa at han skulle alliere seg med fanden selv for å knuse Hitler Tyskeland

Da mente han Stalin

Når det gjelder Israel så har staten Israel vert i krig nesten kontinuerlig siden 1948.Det gjør noe med folk Både jøder og arabere( såkalte palestinere) lider. I virkeligheten så er konflikten en Åndelig Konflikt som ikke vil avsluttes før Jesus Kommer igjen!!

 

Holocaust Avengers - tar hevn mot nazistene

 

Hebron-massakren 1929

Holocaust

 

Shoah 

 

Må vi her i Norge velsigne Israel så vil vi også bli velsignet vi har høstet av det Norske folkevalgte har støttet Israel inntil nydelig

For Norges skyld må vi få folkevalgte som støtter Israel!!

 

Den som velsigner Israel Vil Jeg Velsigne, og dem som Forbanner Israel vil jeg Forbanne

 

Salme 2

 

Stein A Johannessen

 

 

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=b3fe85b7-7c19-56d5-adb1-19da5e81f57b&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=112&scaleup=1

 

 

Israel: Forvrenging av historien

 

 

 

 

 

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=75f205e5-8641-5b63-9c46-a2da39e62f33&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=1200&scaleup=1

 

 

 

FORDREVET: Det startet 9. april 1948 med at de palestinske innbyggerne i landsbyen Deir Yassin ble angrepet av de jødiske undergrunnsorganisasjonene Ingun (leder Menachem Begin), skriver Odd E. Rambøl. Her på et bilde fra 1978, da Begin var Israels statsminister. Foto: Max Nash / AP / NTB

Odd E. Rambølsiviløkonom og sosiolog

Publisert: 25.01.2024 09:23Sist oppdatert: 15:12

Ella Ystebø vil rette opp manglende kunnskaper om Israel og konflikten i Midtøsten, ved å presentere noen historiske fakta. Det er to måter man kan forvrenge historie på: man kan presentere feil fakta, eller – og det er den mest vanlige – man kan utelate fakta. Ystebø gjøre seg skyldig i begge deler.

Ystebø hevder at palestinerne flyktet på oppfordring fra ledere i de arabiske nabolandene. At 700.000 palestinere flyktet, er riktig, men historikerne som har studert hva som faktisk skjedde, har dokumentert at lokalbefolkningen ble fordrevet. Det startet 9. april 1948 med at de palestinske innbyggerne i landsbyen Deir Yassin ble angrepet av de jødiske undergrunnsorganisasjonene Ingun (leder Menachem Begin, senere israelsk statsminister) og Stern (leder Yitzhak Shamir, også senere israelsk statsminister).

.

Offiseren, Meir Pael, i Haganah (en tredje israelsk milits-organisasjon), beskrev massakren, den er også bekreftet av palestinere som hadde klart å gjemme seg: «Angriperne brukte bajonetter til å kutte opp magene på palestinske kvinner. De stjal smykker fra ofrene. Hvis armbåndene eller ringen ikke gled raskt nok av, skar de av hånden eller fingeren. Kvinner ble voldtatt og spedbarn drept.»

Et annet vitne til massakren i Deir Yassin, er den sveitsiske legen Jacques de Reynier som representerte det Internasjonale Røde Kors i Jerusalem. Dagen etter klarte han å få adgang til Deir Yassin for å hjelpe de sårede og sørge for at de døde ble begravet.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=1726a833-aca8-5c67-bd88-60292d63921f&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

LES OGSÅ

Israel anklages for folkemord – men Hamas er aggressoren

Det første Reynier så, var folk som løp inn og ut av hus med pistoler, rifler og lange, utsmykkede arabiske kniver. «Vi rensker fremdeles opp», sa Reyniers jødiske følgesvenn. Sveitseren registrerte at opprenskningen var gjort med maskinpistoler og håndgranater, og avsluttet med kniver.

Omtrent samtidig kunne Ingun-troppene lese en melding fra sin sjef Menachem Begin. Kommandanter og soldater ble gratulert med erobringen: «Vi er alle stolte over den utmerkede ledelsen og kampviljen i dette store angrepet. Fortell soldatene at de har skrevet historie i Israel med sitt angrep og sin erobring. Fortsett fram til seier. Som i Deir Yassin, så overalt. Vi vil angripe og slå fienden. Gud, Du har valgt oss til å erobre.»

Her er det grunn til særlig å merke seg «Som i Deir Yassin, så overalt». Og det var det som skjedde, historien om massakren i Deir Yassin og andre massakre førte til at innbyggerne andre byer og landsbyer flyktet.

Når de 700.000 flyktningene forsøkte å komme tilbake til sine hjem, ble de stoppet av israelerne – og en mengde landsbyer ble jevnet med jorden. Det er derfor millioner av palestinere i dag fortsatt er flyktninger.

Men heller ikke som flyktninger var de trygge. Som forsvarsminister lot Sharon i 1982 «kristne» libanesiske militssoldater slippe inn i flyktningleirene Sabra og Shatila. En israelsk granskning slo fast at han måtte ha forstått hva dette ville føre til. Morderne fikk 36 timer til å drepe alle de palestinske barn, kvinner og menn de kunne finne, og som verken hadde våpen å forsvare seg med eller noen muligheter for å slippe ut fra leirene der den systematiske avlivningen foregikk. Over 2.000 ble drept.

Sharon måtte gå fra jobben som forsvarsminister, men fortsatte i regjeringen som minister uten portefølje, senere ble han statsminister.

.

Israel har ikke vært til stede på Gaza siden 2005, skriver Ystebø. Ikke til stede? Etter at Hamas vant valget i Gaza i 2006 ville Israels statsminister Ariel Sharon vende befolkningen i Gaza mot Hamas, det skulle skje ved å redusere innførselen av mat og andre nødvendige varer.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=1e35b7ad-7189-5296-b038-ba1d48742971&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

LES OGSÅ

– Halvparten av de drepte journalistene på Gaza, jobbet for terrorgrupper

Man håpet at befolkningen ville gi Hamas skylda, som Sharons nære rådgiver Dov Weissglassi sa i 2006: «Vi skal sette palestinerne på slankekur, men ikke la dem dø av sult,». (U.S. Backs Israel on aid for Humanitarian Group, Not Hamas». Haaretz 16. februar 2006. Trude Strand, «Tightening the Noose», The Institutionalized Impoverishment of Gaza 2005–2010, JPS Vol 43.)

Israels filosofi bak den kollektive straffen mot Gazas befolkning har også blitt bekreftet gjennom Wikileaks og Aftenposten, som siterer dokumenter fra USAs ambassade i Israel.

I en rapport datert 3. november 2008 sto det: «Som en del av deres overordnede embargoplan mot Gaza, har israelske tjenestemenn bekreftet ved mange anledninger at målet er å holde Gazas økonomi på kanten av kollaps, uten å dytte den over kanten.»

I undertittelen «Pengeløs i Gaza», skriver ambassaden at «planen er å holde Gaza-økonomien i funksjon på det lavest mulige nivået uten å få en humanitær krise». Både EU og FN reagerte kraftig på blokaden og beskrev den som «kollektiv avstraffelse» av hele Gazas befolkning. («Slik strupet Israel Gaza», Wikileaks-dokumentene, Aftenposten, 12. oktober 2011).

De fleste vil vel si at dette er en form for israelsk tilstedeværelse.

 

– Halvparten av de drepte journalistene på Gaza, jobbet for terrorgrupper

 

 

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=1e35b7ad-7189-5296-b038-ba1d48742971&function=cropresize&type=preview&source=false&q=75&crop_w=0.99999&crop_h=0.84428&width=1200&height=675&x=1.0E-5&y=0.07692

 

 

 

Journalist David Collier mener det er direkte feil å påstå at Israel målrettet angriper journalister. Foto: Hatem Ali / AP Photo / NTB

 Journalist David Collier legger frem en 150 sider lang rapport for å underbygge påstanden.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=a1ba738e-c9b5-5325-86c2-5256f5b47f4b&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=112&scaleup=1

Håvard Liedhaavard.lied@dagen.no

Publisert: 23.01.2024 11:45Sist oppdatert: 24.01.2024 09:11

Israel har fått sterk kritikk for at journalister blir drepte på Gazastripen.

Landet blir også beskyldt for å målrettet angripe de få journalistene som er inne på Gazastripen. IDF har svart at de ikke kan garantere for sikkerheten til journalister som befinner seg på Gazastripen og tillater heller ikke andre journalister å reise inn til enklaven.

Ifølge Committee to Protect Journalists (CPJ) har 83 journalister og andre som jobber innen media blitt drept siden krigen startet 7. oktober i fjor.

76 av dem er palestinere. Ifølge Palestinian Journalists Syndicate har 107 journalister blitt drept siden krigsutbruddet.

David Collier er en britisk undersøkende journalist som jobber med å avdekke ekstremisme og antisemittisme. Han mener det ikke finnes noe grunnlag for å si at Israel målrettet angriper journalister.

I en 150 sider lang rapport legger Collier frem det han mener er bevis for at ikke alle på listen over drepte journalister, er journalister. Det skriver Jerusalem Post.

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=1b0f6b19-d44b-5d32-9ce9-961957c11c5c&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=100&scaleup=1

LES OGSÅ

Titusener protesterte for gislene i Tel Aviv: – Vår sønn ble drept

Mener de jobbet for Hamas

Ifølge avisen har han undersøkt identiteten til 100 personer som ifølge Hamas er drepte journalister. Han omtaler påstanden om at journalister bevisst angripes, som Hamas-propaganda.

– I min etterforskning i sosiale medier fant jeg 100 av de 107 journalistene som står på palestinernes liste. Dette representerer 93 prosent. Hamas-listen er full av feil og inneholder også navn på mange medlemmer av Hamas og Islamsk Jihad. Også navn på andre som ikke har noen tilknytning til journalistikken, sier Collier.

Journalisten hevder at 35 av journalistene på CPJ-listen kan knyttes til Hamas eller andre terrorgrupper på Gazastripen.

– Over halvparten av personene på CPJ-listen oppgir å jobbe for mediebedrifter kontrollert av Hamas eller Islamsk Jihad.

.

Han mener disse er aktive deltakere i krigen mot Israel, i og med at de er medlemmer av terrorgruppene som kriger mot landet.

I listen til Palestinian Journalists Syndicate står det at ingen av journalistene skal være tilknyttet Hamas, Fatah eller andre palestinske grupperinger, men at de har jobbet som journalister.

Collier benekter at dette stemmer og legger frem en rekke data for å underbygge påstanden i denne rapporten.

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Den internasjonale domstolen: Krever at Israel forhindrer folkemord, men ikke våpenhvile

 

 

 

 

https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=955a3c9b-198b-5eda-8d1b-e784ab7a0c59&function=fit&type=preview&source=false&q=75&maxsize=1200&scaleup=1

 

 

Dommer Joan Donoghue i fredagens rettsmøte. Foto: Patrick Post / AP / NTB 

FN-domstolen (ICJ) sier at den vil behandle Sør-Afrikas folkemordsak mot Israel, og at den har jurisdiksjon til å ta beslutninger om hastevedtak mot Israel.

NTB / Reuters / Dagen

Publisert: 26.01.2024 13:29Sist oppdatert: 16:56

Israel har krevd at saken som Sør-Afrika har anlagt, blir avvist av domstolen. Men det tar ICJ ikke til følge, opplyste dommerpanelets leder Joan Donoghue.

Donoghue sa tidlig i sitt innlegg at domstolen er dypt bekymret for de mange palestinerne som fortsatt mister livet og for lidelsene de gjennomgår.

.

I sin kjennelse gir ICJ Israel ordre om å innføre hastetiltak på Gazastripen, og slår fast at palestinerne i Gaza har rett til å bli beskyttet mot folkemord.

Israel blir beordret til å iverksette tiltak for å hindre folkemord og blir også bedt om å straffe de som oppfordrer til folkemord.

Kjennelsen krever imidlertid ikke en umiddelbar stans i Israels militæroperasjon mot Hamas i Gaza.

Ifølge The Times of Israel ble kjennelsen vedtatt med 15 mot 2 stemmer. De som stente nei var Joan Donoghue fra USA og Israels representant, Aharon Barak.

Krav til Hamas

Domstolen ber i tillegg Hamas om å legge ned våpnene og frigi alle gisler.

– Alle parter på Gazastripen er forpliktet til å følge folkeretten, heter det i kjennelsen, som ble lest opp av dommerpanelets leder Joan Donoghue.

Hamas reagerer med glede over kravene til Israel.

– Den internasjonale domstolens avgjørelse er en viktig og bidrar til å isolere Israel og avsløre landets forbrytelser i Gaza, sier Hamas-lederen Sami Abu Zuhri til Reuters.

Ber omverdenen holde Israel ansvarlig

Palestinernes utenriksminister Riyad al-Maliki ber alle land sørge for at Israel implementerer ICJs ordrer.

FN-domstolens (ICJ) kjennelse er en bindende juridisk forpliktelse, påpeker han.

– Vi oppfordrer alle stater til å sørge for at de grepene ICJ har beordret implementeres av alle land, deriblant av Israel, sier al-Maliki.

Amnesty: – En marsjordre

Generalsekretær Jan Peder Egenæs i Amnestyuhyre mener alle land som sender våpen til Israel, stopper omgående.

– Vi minner alle verdens land om hva dette betyr. Dette er en marsjordre for at de skal gjøre alt i deres makt for å forebygge folkemord. Alle land som har signert konvensjonen har en plikt til å minimere risikoen for folkemord, sier John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty, i en kommentar til NTB.

Han lister opp det han mener trengs på Gazastripen: Våpenhvile, global våpenembargo av Israel og omfattende humanitær hjelp.

«En avgjørende seier for folkeretten»

Sørafrikanske myndigheter er svært fornøyd med kjennelsen i FN-domstolen.

– Dagens kjennelse er en avgjørende seier for folkeretten og en milepæl i jakten på rettferdighet for det palestinske folk, uttaler sørafrikanerne, som fremmet sak mot Israel i ICJ i utgangspunktet.

De legger til at de er takknemlige for en rask avgjørelse fra ICJ og at de håper Israel ikke vil jobbe for å motvirke kjennelsen.

– Sør-Afrika vil fortsette å handle innenfor internasjonale institusjoner for å beskytte rettighetene til palestinere i Gaza.

Kirkens Nødhjelp krever stans

Israel må stanse sine kamphandlinger på Gazastripen etter avgjørelsen fra FN-domstolen, krever Kirkens Nødhjelp.

– Dagens utvetydige kjennelse i FN-domstolen må føre til en umiddelbar stans i de pågående krigshandlingene og de umenneskelige lidelsene i Gaza. Israel har et særlig ansvar for å sikre en våpenhvile og storstilte leveranser av humanitær hjelp til palestinske sivilbefolkningen, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Han påpeker at det er umulig å etterleve domstolens krav om å sikre folket i Gaza vann, mat og humanitær hjelp hvis ikke kamphandlingene stanser.

Domstolen

Det er Sør-Afrika som har gått til sak mot Israel med anklager som at landet bryter FNs folkemordkonvensjon på Gazastripen. Dommerne skal i første omgang tatt stilling til Sør-Afrikas krav om at Israel innfører hastetiltak så lenge rettsprosessen pågår, noe som kan ta flere år.

Den internasjonale domstolen (ICJ) er FNs øverste domstol og behandler saker mellom stater.

Krigen startet 7. oktober da Hamas angrep Israel, tok livet av om lag 1140 mennesker og tok en rekke gisler.

.

Siden er over 26.000 palestinere drept i israelske angrep, ifølge helsemyndighetene til Hamas. Store deler av bygningsmassen og infrastrukturen i det palestinske området er ødelagt, og mangelen på mat og annen nødhjelp har ført til store lidelser for de 2,3 millioner innbyggerne.